Múlt héten itt írtam arról, mennyire jónak tartom a Budapest Bike Maffiások akcióit, most pedig itt közlöm azt a receptet, amit két hete tettek ki az adománypontjuk mellé a Szimpla Háztáji Piacon.
Szezonális is, húsmentes is, hétfő is van, szeressétek!
Hozzávalók - 6 főre:
- 70 dkg meggy
- 1 nagy csipet só
- 4-6 ek méz
- 2 kk őrölt fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy.
Sózzuk, mézet belekeverjük, beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.
A leves levével kicsit bekeverjük a tejszínt, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és 2-3 perc után elzárjuk.
Most láttam a Facebook-oldalukon, hogy szeretettel várják a receptötleteket, ami vega, azt én is szívesen kiteszem a húsmentes hétfőkön.